waka waka

Nu är vi äntligen framme på vårat guesthouse och har kommit litegrann tillrätta efter en låååång lång lång resa.. Det började med att flyget från arlanda till Istanbul blev försenat, så när vi landade med planet hade vi 9 minuter på oss att hinna med anslutningsflyget. De var jättehjälpsamma på flygplatsen och vi kutade så att vi hann, och otroligt nog kom våra väskor med hela vägen till Kenya också. Där väntade vi på flygplatsen några timmar tills det blev ljust ute och åkte taxi genom Nairobi i morgontrafiken. Bara detta var ett äventyr, det var sådana kontraster! Fina bilar, lastbilar fullpackade med människor på flaken, mopeder och en massa människor gående till fots längs motorvägen. Senare såg jag män i kostym som vallade kor. Kontrast! Sen fortsatte vi resan med en matatu, en slags minibuss, rätt ut på landet i 5 timmar för att komma till Eldoret. Jag trodde att jag skulle dö mer än en gång under denna resan då de väljer att köra om var 3e minut, helst vid en kurva vid ett krön, och det är gropigt och guppigt. Utsikten under resan var iallafall väldigt vacker och nu är vi framme hela och rena.
Idag har vi hunnit fixa internet och kenyanska telefonnummer, handlat toalettpapper (som inte är så vanligt förekommande på kenyanska toalettet) och ätit en stor middag. Nu har jag inte sovit på ca 36 timmar så det blir snart en dusch och sen sängen, imorgon ska vi utforska staden mer.
Det verkar som att vi har en kyrka väggivägg, nu sjunger de fina psalmer. Blir bra sovamusik. Godnatt!
Några av dagens bilder (klicka för att förstora);

Kommentarer
Postat av: Anna Magnusson

Härlig beskrivning! Nästan så att det kändes som om man var med själv. Kul med bilder! Visa gärna bilder på folket.lycka till hoppat att ni får det bra/Anna

2012-01-28 @ 00:30:56
Postat av: Jens

Va sjukt att du är i Afrika! Overkligt att se bilder därifrån. Puss

2012-01-28 @ 10:25:48
Postat av: Malin H

Sköönt att ni är framme nu! Vad häftigt!! Och fina bilder=) Verkligen kontrast! Hur varmt är det? kraam

2012-01-28 @ 17:19:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0